L'helicòpter estavellat a Nova York amb una família catalana a bord no tenia registres de vídeo ni d'àudio
Investigació
Les conclusions de l'informe preliminar de la NTSB compliquen encara més la investigació sobre les causes de l'accident


Actualitzat:
Novetats en el cas de l'helicòpter que es va estavellar el passat 10 d'abril al riu Hudson de Nova York i on viatjava una família catalana. Ara s'ha sabut que l'helicòpter no tenia cap mena de registres, ni de vídeo ni d'àudio. Això podria complicar encara més la investigació sobre les causes de l'accident, ja que no hi ha manera de saber què va passar dins la cabina del pilot just abans de l'impacte.
Aquesta informació l'ha revelat l'informe preliminar de la Junta Nacional de Seguretat del Transport dels Estats Units (NTSB), que s'ha publicat aquesta nit. Segons el mateix document, el pilot tenia el permís en regla, havia passat una revisió mèdica feia només 10 dies, i el vol que es va estavellar era el vuitè que feia l'helicòpter aquell mateix dia.
En el moment de l'accident, el pilot duia posades unes ulleres amb suport informàtic i que, segons NTSB, "tenen capacitat de gravar vídeo i so". Aquestes ulleres, però, no s'han recuperat.

La investigació continua sense hipòtesis sobre les causes
L'informe preliminar també detalla que l'aparell, un model Bell 206L-4, va arribar a estar a 200 metres d'altitud abans de començar un "descens ràpid". L'última altitud registrada ja és de només 38 metres i, segons testimonis, abans del descens final de l'helicòpter es van sentir "diversos sorolls forts", però aquests no s'especifiquen al text. Tot i això, de moment encara no hi ha cap hipòtesi del que podria haver passat.
L'accident va provocar la mort del pilot i de l'exconseller delegat de Siemens a Espanya, Agustín Escobar, la seva dona Mercè Camprubí, amb càrrec també a Siemens, i els seus tres fills, tots ells menors d'edat.