Cercar

És un podcast de salut i nutrició pensat per ampliar els nostres coneixements de nutrició i dietètica i per millorar la nostra manera d'alimentar-nos. Cada Respostes que alimenten dona informació, promou bons hàbits dietètics i fa suggeriments gastronòmics... En definitiva, un espai per cuidar la dieta i la salut. Un podcast amb Magda Carlas i Esther Muñoz. Si vols enviar idees, propostes i comentaris, escriu a [email protected]

ELS NOSTRES ÀUDIOS

Dimecres 30.04.2025
Dimecres, 30/04/2025 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 113: El sobrepès es pot evitar? 
Si mirem els estudis epidemiològics és esfereïdor: l'obesitat s’ha duplicat al món els últims 30 anys. I sembla que no s’hi pot fer res. Es parla més que mai de les dietes, de menjar bé, de la importància de fer exercici... però les previsions de futur en aquest aspecte són d’allò més pessimistes. Sobretot pel que fa a la canalla i als joves. S’hi pot fer res? Si es cuida bé la dieta, l'obesitat es pot prevenir? Aquestes i altres qüestions són les que abordem en aquest pòdcast. Si el sobrepès i l'obesitat et preocupen, aquest és el teu pòdcast.
Dimecres 16.04.2025
Dimecres, 16/04/2025 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 112: Què ens aporta la truita de patates?
És un plat que té segles d’antiguitat, però segueix estant present a la majoria de cases i restaurants. Pot ser una tapa, un entrepà, un plat complet o un caprici, però sempre és un veritable “fons d’armari” de la nostra gastronomia. El fet que tingui fama de potent o d'engreixar no ha canviat gens la seva popularitat. Però realment és cert que la truita de patates engreixa molt? És un plat per a tothom? És un primer o un segon? Millor amb ceba o sense? Aquestes i moltes altres preguntes es responen en aquest pòdcast. Els amants de la truita de patates avui esteu de sort!
Dimecres 02.04.2025
Dimecres, 02/04/2025 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 111: Hi ha aliments que fan perdre la gana?
Com sempre, la primavera dona més rellevància a la qüestió del pes i són moltes les persones que intentaran, a partir d’ara, fer una dieta menys energètica i més saludable. No és fàcil. Especialment quan tenim molta gana. En aquest cas menjar menys és un veritable suplici. És per això que pot ser molt pràctic saber si hi ha aliments que ajuden a tenir menys gana. Hi ha aliments més saciants que d'altres? És veritat que les proteïnes en fan perdre més la gana que els carbohidrats? Quina és la millor textura? I el gust? Si sou gent de vida que voleu menjar una mica menys, aquest és el vostre pòdcast.
Dimecres 19.03.2025
Dimecres, 19/03/2025 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 110: Quins efectes té realment la carxofa?
D’aquesta saborosa hortalissa, que, per cert, és d’origen mediterrani i es consumeix des de fa segles, se n’ha dit de tot. Que aprima, que depura l’organisme, que va bé per a la retenció de líquids... En fi, que és gairebé un aliment miraculós. Tant és així que fins i tot hi ha suplements de carxofa, píndoles de carxofa… Què hi ha de veritat en tot això? Cal menjar carxofa si volem perdre pes? Si ets fan de la carxofa aquest és el teu pòdcast!
Dimecres 05.03.2025
Dimecres, 05/03/2025 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 109: És recomanable prendre làctics o no?
Des de fa uns anys, el prestigi d’aquest grup d’aliments no ha fet més que decaure i són objecte de moltes polèmiques, sobretot la llet. La lactosa o el seu contingut en greix saturat són només alguns dels punts conflictius, però alhora no deixen de sortir estudis que indiquen que els làctics poden tenir efectes fins i tot preventius davant de diferents malalties. Amb aquest panorama és normal que al final ens fem un gran embolic. La pregunta bàsica és: convé prendre làctics o val més que no en consumim?
Dimecres 19.02.2025
Dimecres, 19/02/2025 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 108: És més sa menjar sense gluten?
Des de fa uns anys, els aliments que no tenen gluten han augmentat d’una manera exponencial. És veritat que hi ha una part de la població que té problemes amb aquesta proteïna, però és que ara fins i tot les persones que no són celíaques opten per no menjar-ne. El gluten s’ha convertit en l’enemic número u de la dieta i els aliments que no en porten es consideren més saludables. És cert que un aliment sense gluten és més saludable? El gluten ens pot engreixar? Si ets de les persones que dubten si prendre'n o no, aquest pòdcast t’interessa.
Dimecres 05.02.2025
Dimecres, 05/02/2025 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 107: Què ens aporta realment el pernil de gla?
És una delicatessen, una exquisidesa de la nostra gastronomia que fins i tot les persones més amants dels vegetals inclouen a la dieta. Té fama de saludable, però realment és així? És bo per a tothom? Quina seria la dosi equilibrada d’aquest aliment? Com sabem si és autèntic? És millor que el pernil dolç? Aquestes i altres qüestions es tracten en aquest pòdcast que té com a gran protagonista un clàssic: el pernil de gla.
Dimecres 22.01.2025
Dimecres, 22/01/2025 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 106: Què ens aporta realment la llimona?
Des de sempre la llimona ha tingut fama de ser una fruita molt saludable. Entre moltes altres propietats es diu que és antioxidant, depurativa, reforçant, desinfectant, digestiva… i una llarga llista de virtuts. De fet, hi ha moltíssimes persones que comencen cada dia amb un vas d’aigua amb suc de llimona, entre altres coses, per aprimar-se. Tant si ho fas com si no, aquest pòdcast et pot interessar.
Dimecres 08.01.2025
Dimecres, 08/01/2025 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 105: Cal afegir suplements de proteïna a la dieta?
Només cal entrar en un supermercat per comprovar que els aliments que tenen com a suplement la proteïna estan de moda. Iogurts, llet, galetes, cereals... Sembla que les proteïnes són un equivalent a la salut i a una bona forma física. Però que hi ha de veritat en tot això? Què en sabem de les proteïnes? No n'hi ha prou amb una dieta equilibrada? Aquest primer pòdcast de l’any va d’això, de proteïnes.  
Dimecres 25.12.2024
Dimecres, 25/12/2024 Respostes que alimenten Podcast
Capítol 104: Es pot gaudir de la gastronomia de Nadal sense tenir efectes secundaris?
Cada any és el mateix. Quan s’acosten les festes de Nadal surten tota una sèrie de consells i normes per sobreviure a aquestes celebracions. Tant és així que de vegades sembla més una època complicada que una època festiva. La veritat és que se'n pot gaudir i estar perfectament. El que no s’ha de fer és convertir una festivitat en un problema. Celebrar-la està molt bé. No deixem que els quilos ens amarguin les festes més entranyables de l’any.  
OSZAR »